2014. április 14., hétfő

Nagyon patent!


A Patent Designos ruhák üzenete a letisztultság, a kényelem, és a praktikusság. Ruháikat úgy tervezték, hogy reggel csak bele kell ugrania az ember lányának. El lehet bennük szaladni az óvodába éppúgy, mint a sarki újságoshoz, aztán fel lehet venni hozzá egy csinosabb cipőt, zakót vagy kabátot, és így elmenni a munkahelyünkre, de este a szerelmünkkel egy pohár bor mellett ülve is csinosak tudunk lenni bennük.




Az első nyolc modell modell 2012. decemberében készült el, belőlük állt az első kollekció. Az ötletet Judith tulajdonképpen maga miatt valósította meg. Mindig gondban volt, ha új darabot kellett vásárolnia. Egyrészt a magassága miatt, másrészt mert 42-44-es méretet hordott, és soha nem talált olyan ruhát, ami a saját stílusának megfelelt volna.

Persze már kamaszként divattervező szeretett volna lenni, de nem tudott elég jól rajzolni és elengedte a dolgot. Különbenis másfelé sodorta az élet. Aztán eltelt húsz év, és Judith a kapcsolatrendszerének, a családjának, valamint a plusz tizenöt kilójának köszönhetően hazaért, és most végre azt csinálhatja, amit mindig is akart.

Menta Magazin: Milyen anyagokkal szeretsz dolgozni?
Patent Design: Többnyire pamuttal és pamut alapú anyagokkal dolgozom. A csapatommal együtt több hazai nagykereskedéssel tartjuk rendszeresen a kapcsolatot, de vannak limitált olasz anyagaink is, melyekből 5-8 db ruha készül. 

Menta Magazin: Mit szeretsz a legjobban ebben a munkában?
Patent Design: Nagyon szeretem, hogy boldoggá teszem a nőket, akik patentban járnak. Hogy olyan érzést adok nekik, amit lehet hogy már évek óta nem éreztek. Hogy újra csinosnak vagy nőnek érzik magukat, hogy kényelmes, praktikus megoldást tudok nekik kínálni. Az alkotói és az átadás részét szeretem a legjobban, azonnali reakciót kap az ember és annál nagyobb motiváició nincsen! 

Menta Magazin: Milyen méretezést használtok?
Patent Design: A kiskereskedőknek a műhelyünkben 40-től 52-es méretig készítjük a ruhákat. A mi különlegességünk azonban abban rejlik, hogy minden vevő méretre szabott, egyedi patentot kap, ezért a direkt kapcsolatfelvétel az elsődleges, ettől sokkal “barátibb” és bizalmibb a kapcsolat, arról nem is beszélve, hogy sok esetben divattanácsadást is végzünk.  Természetesen a kapacitás növekedésével párhuzamosan hamarosan egy webshopot is létrehozunk, ahol mindenki közvetlenül rendelheti majd meg a saját, igazán patent ruháját.

Menta Magazin: Jelenleg hol tudnak tőletek rendelni?
Patent Design: Most a Facebookot használjuk erre, ahol az érdeklődők privát levélben rendelhetik meg a ruhákat. Ezeket egyedileg, méretre szabva juttatunk el a vevőhöz. Persze arra is lehetőség van, hogy a ruhákhoz közvetlenül a műhelyünkből jusson hozzá a vásárló.

Menta Magazin: Mennyire van itthon felvevőpiaca az egyedi készítésű ruháknak?
Patent Design: Szerintem ebben a körben akiknek én, mi gyártunk – és itt nem a nádszál nőkre gondolok – nagyon van, mert itthon nincs más alternatíva, nincs megfelelő kínálat. Mivel nem egy klasszikus értelemben vett tervező vagyok, ezért az áraim is sokkal megfizethetőbbek.

Menta Magazin: Milyen lesz a tavaszi-nyári kollekció?
Patent Design: Két irány van. Először egy keményebb, egyenes vonalvezetésű, pamut és bőrtextil anyagokból készült vagány sorozattal jövünk ki, majd a lágyabb, világos és virágos ruhákkal várjuk a nyarat. 

Menta Magazin: Van valami jó tipped van a nyárra, például hogy mire figyeljenek a plus size ruhákat hordó olvasóink?
Patent Design: Nem titok, hogy szeretek bevállalós lenni, és szeretem a vevőimet is motiválni arra, hogy merjék vállalni magukat. Ennek egyik tipikus és sarkalatos kérdése az, hogy ujjas vagy ujjatlan felsőt és ruhát hordjunk. Tudom és értem azt az íratlan szabályt, hogy bizonyos kor és méret után ne tegye ki az ember a karját, de ha dögmeleg van, és a kényelem mellett az ember szeretne adni a látszatra is, szükség van más megoldásra: egészséges középútként tereljük el a figyelmet a karról, és akkor máris adhatunk neki szabadabb, szellősebb helyet. :-)

fotó: Galló Krisztina by fotogallo
A PatentDesign-tól a Facebookon rendelhettek ruhákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése