2014. április 15., kedd

Mágnesfal, a vonzó megoldás


Ahogy nő egy gyerek, egyre nehezebb neki olyan játékot, elfoglaltságot találni, amely nem csak leköti, de a kreativitását is fejleszti. Barna Tamás kifejlesztett egy olyan technológiát, amelynek segítségével két legyet ütünk egy csapásra. Ez pedig a mágnesfal.


Mi ez?

Maga a fal egy olyan glettanyagból van, ami önmagában ugyan nem mágneses,  mégis – élettani hatásai a mágneses terek leárnyékolása és enyhe elektroszmog szűrő hatása miatt kiválóak, a repedezett felületeken tartósan megszünteti a repedéseket, és ami a lényeg: kiválóan tapad rá a mágnes. Ennek a tulajdonságnak a birtokában pedig a mágnesfallal művelhető dolgoknak csak a képzeletünk szabhat határt!


Hol jön jól egy mágnesfal?  

Nagyjából mindenhol. Remekül rögzíthetük rá például különböző dekorációs elemeket, mágnestapétát, fóliát, rögzítő mágneseket, kisebb-nagyobb tárgyakat. Emellett mozgathatunk rajta különböző mágneses szerkezeteket is, legyen az egy labdába zárt távirányítású jármű, amivel a mennyezeten focizunk, vagy kisautó, amivel a falon játszunk. 

Persze számtalan felhasználási terület létezik. Hogy csak az egyik legegyszerűbbet említsük:  táblafestékkel kombinálva rajzolhat rá a gyerek krétával, de mi is üzenhetünk rajta a párunknak, hogy például elfogyott a pelenka, hazafelé a munkából nem ártana, ha venne egy csomagot.

A lényeg, hogy minden olyan területen hasznos lehet a termék, ahol a falat, mennyezetet időnként át kell rendezni, színezni, dekorálni. Tehát ahol eddig szögeltünk, ragasztottunk vagy csavaroztunk, mostantól használhatunk mágnesfalat.




A lehetőségek száma végtelen

Ha mágnesfalat szeretnénk készíteni, érdemes még elkészítés előtt eldönteni, hogy mire fogjuk használni a felületet, mert ez határozza meg, hogy elég egy rétegben használni, vagy kettő, esetleg három rétegre van szükség. Ahol egy rétegben visszük fel a glettanyagot, ott érezhetően gyengébben tapad a mágnes, de órarend, jegyzetek, üzenetek, térképek és poszterek rögzítésére kiváló. Két réteg esetén dísztárgyak, és a felhasznált mágnesek felületétől, erősségétől függően akár több kilós tárgyak is felhelyezhetőek. Ez a rétegezés már stabilan megtartja a fém névtáblát, vagy akár a kéziszerszámokat is, természetesen a megfelelő mágneseket használva. Három rétegben azonban csak olyan extrém alkalmazások esetén javasolt, mint például a mennyezeti focipálya.

Érdemes szakember kezébe adni a munkát, egyrészt azért, hogy ne mi bajlódjunk vele, másrészt pedig azért, hogy tökéletes legyen a kivitelezés.

Barna Tamást egyébként nem csak a mágnesfal feltalálójaként ismerhetjük. A szakember egy feltaláló csoporttal közösen folyamatosan dolgozik valamin. Most éppen energetikával foglalkoznak, de emellett generátorházakat és ökofarmokat is terveznek, valamint egy harminc részes filmsorozat elkészítésén is munkálkodnak, amit hamarosan Élhető Innovációk címen bemutatva láthatunk majd egy hazai tematikus csatornán.

fotó: Galló Krisztina by fotogallo
Ha mágnesfalat szeretnél, ide kattints!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése